Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Bibliai szuperhősök

Bibliai szuperhősök
2 999 Ft

A Bibliai szuperhősök nem a teljes Biblia keresztmetszetét kívánja adni, hanem különleges képességekkel megáldott ószövetségi személyiségek életútjának sorsfordító pillanatait villantja fel a szerzőtől már megszokott rövid, fordulatos jelenetekben. A manapság reneszánszukat élő szuperhősökre jellemző kivételes tulajdonságokat nem hatásvadász módon láttatja a kézirat, ez a szemlélet pusztán abban segít, hogy felkeltse a mai kiskamaszok figyelmét a kötetben bemutatott közismert és méltatlanul mellőzött bibliai személyek iránt. A kötet igazi kuriózuma az, hogy a többi szereplője mind a számos lélegzetelállító kalandot megéneklő Bírák könyvéből lép elénk. Az olyan gyerekek körében is általánosan ismert hősök mellett, mint Sámson vagy Dávid, külön fejezetet kap többek között Éhúd, a balkezessége miatt kiközösített fiú, Debóra, az Ószövetség egyik legbátrabb nőalakja, Gedeon, akinek először a saját félelmeit kellett legyőznie, hogy hadvezér lehessen.
Korszerű és olvasmányos gyerekbibliát írni az egyik legnehezebb szerzői feladat, hiszen egyszerre kell tiszteletben tartani a Szentírásban foglaltakat és élvezetessé, befogadhatóvá tenni a bibliai történeteket a mai fiatalok számára. Miklya Luzsányi Mónikának már sikerült teljesítenie ezt a komoly kihívást Beszélgető Biblia című, férjével, Miklya Zsolttal közösen jegyzett kötetében, amely a legismertebb 52-52 ó- és újszövetségi történetet tárta interaktív,„beszélgetős" módon az alsós olvasók elé. Olyan mai kérdéssel és képpel vezeti be az adott fejezetet, amely a gyerekek számára ismerős, fontos, ezzel bevonja őket a történetbe, kommunikációs helyzetet teremt, gondolatokat ébreszt a 6-10 éves gyerekeknek szánt kiadvány. A bevezető részt a szülők és pedagógusok indukciós anyagként használhatják a bibliai történet üzenetének kibontásához. A gyermekbiblia sokrétű felhasználhatóságát segíti, hogy nem egy bizonyos egyház dogmatikája, hanem ökumenikus elvek határozzák meg mind a történetek kiválasztását, mind a szóhasználatot.Miklya Luzsányi Mónika közel két évtizede ír felnőtteknek és gyermekeknek, valamint ugyanennyi ideje szerkeszt hitoktatói segédanyagokat.Munkássága jól ismert nemcsak a hitoktatók, hanem a lelkészek, papok, valamint a hitoktatással foglalkozó szakemberek körében is. Segédanyagait sok tízezer példányban olvassák és használják Magyarországon, és a magyarlakta területeken,határainkon kívül is. Ő szerkeszti a KateTéka hitoktatói módszertani oldalt,valamint a Reformátusok Lapjának gyermekrovatát, főszerkesztője a Harmat kiadó által megjelentett CikCakk keresztény gyermek magazinnak.


A szerző érzékletes, könnyed stílusa és lenyűgöző háttértudása új kéziratát is letehetetlen bibliai történetgyűjteménnyé teszi. Könyvünk nem csak a fiatal olvasókat szólítja meg,hanem segítséget nyújt a pedagógusoknak is a konkrét iskolai és gyülekezeti oktatási gyakorlatban


  • Kötés: keménytáblás

    Terjedelem: 216 oldal

  • Cikkszám
    521256
    Tömeg
    400 g/db
Webáruház készítés