Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Isten szentsége - R. C. Sproul

Isten szentsége - R. C. Sproul
2 300 Ft

Isten szent… Valószínű, hogy nem sokat tudunk kezdeni sem ezzel a tőmondattal, sem a szentség kissé elvontnak tűnő fogalmával. Ám mindez radikálisan megváltozhat, ha elolvassuk R. C. Sproul immár klasszikusnak számító művét. Szerzőnk egy feledhetetlen lelki utazásra invitál, miközben alaposan, élvezetesen és gyakorlatiasan bontja ki előttünk az Isten szentségéről szóló tanítást. A könyv egy hiánypótló alapmű, amely foglyul ejti az olvasót. Ezt a szerző egyedi megközelítése és stílusa mellett a téma különlegessége is garantálja.

A protestáns reformáció 500-ik esztendejében könyvünk számos teológiai korrekciót sürget. De ami a legfontosabb: visszavezet ahhoz a szent, transzcendens Istenhez, akit a Szentírástól elrugaszkodott keresztyénség felhasználóbaráttá és közönségessé tett. Egy ilyen felvizezett istenkép viszont nem bír kellő súllyal ahhoz, hogy bűnbánatra, megtérésre vagy akár reformációra sarkalljon. Aki nem ismeri a szent Istent, az evangéliumot és a kegyelmet sem értékelheti igazán. Aki viszont találkozott a Szenttel, annak élete megváltozott; legyen szó Ézsaiásról, Habakukról, Péterről, Pálról, Lutherről vagy akár a szerzőről. A szentséggel való szembesülés traumatikus, ám mégis kegyelmet rejtő tapasztalat, amely kihatással van egész életünkre.

A szentség bemutatásán túlmenően könyvünk erőssége, hogy a bűn, kegyelem, igazság, megigazulás és ítélet összefüggéseit is biblikusan tárgyalja, úgy hogy közben ’kényelmetlen’ igerészek értelmezéséhez is bátran hozzányúl. Ezek a teológiai fejtegetések evangelizációs, hitmélyítő és apologetikai elvárásoknak is eleget tesznek.

Végül: a szerző nem csupán intellektuális muníciót kínál, hanem mélyebb elcsendesedésre és elmélkedésre is hív. Ebben segítenek a fejezetek végén található kérdések. Mindezek után, a magunk részéről egy dolgot kívánhatunk az olvasónak: hit általi, életet átformáló és megszentelő találkozást a szent és kegyelmes Istennel.   

A szerzőről

Dr. R. C. Sproul a floridai székhellyel működő Ligonier Ministries nemzetközi tanítószolgálat alapítója és elnöke. Tanításai az Egyesült Államokban és más kontinenseken is naponta hallhatóak a Renewing Your Mind (Újulj meg az elmédben) című rádióműsorban. Ezenkívül a sanfordi St. Andrew’s Chapel vezető lelkészeként szolgál, valamint a Ligonier Academy of Biblical and Theological Studies (Ligonier Bibliai és Teológiai Tudományos Akadémia) igazgatói tisztségét is betölti.

Dr. Sproul továbbá több mint 70 könyv szerzője és a The Reformation Study Bible főszerkesztője. Magyar nyelven A keresztény hit alapigazságai és A Szentírás megismerése című művei jelentek meg eddig a Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány gondozásában.

 • 207 oldal

  14,5×21 cm

  puhaborítású

 • Cikkszám
  369292
  Tömeg
  230 g/db
Webáruház készítés