Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Az Út - E. Stanley Jones

Az Út - E. Stanley Jones
4 990 Ft

Ha vissza akarjuk szerezni életünk elevenségét és ragyogását, biztosnak kell lennünk abban, hogy a jó úton járunk. Ez az Út Jézus Krisztus életében, tanításában és a valóság szerkezetében tárul fel előttünk. A könyv egy éven át, hetente más-más témát tárgyalva, s az élet minden területét érintve vezeti el a lábunkat erre az Útra.

Minden generációnak vannak olyan keresztény vezetői, akik életüket Krisztus mellett kötelezték el, és lelki ajándékaikkal hitre juttatnak másokat – még haláluk után is. E. Stanley Jones (1884–1973) is ilyen ember volt. A 20. század széles körben ismert és megbecsült misszionáriusa és hittérítője hetven éven át utazott szerte a világban. Ökumenikus vezető volt, a béke, a faji egyenlőség és a társadalmi igazság szószólója, és Jézus Krisztus rendíthetetlen tanúságtevője. Bizalmas barátja volt Franklin D. Roosevelt elnöknek és Mahatma Gandhinak, de inspirálóan hatott Martin Luther Kingre és számos más vezetőre a világban. Kétszer jelölték Nobel-békedíjra. 1938-ban a Time magazin Jones-t a „világ legnagyobb misszionárius hittérítőjének” nevezte. Az evangélium megismertetésére tett fáradhatatlan erőfeszítései nem ismertek határokat. Üzenete, miszerint alá kell vetnünk magunkat Jézus Krisztusnak, mert ő az Úr, milliók életét változtatta meg gyökeresen.

„Ha valaki megkérdezi tőlem, hogy a Biblia után melyik könyv tette rám a legnagyobb hatást, gondolkodás nélkül Stanley Jones Az Út című könyvét nevezem meg. A nagy tudású professzor és egyházvezető Isten útmutatását követve elhagyta Amerikát és Indiába ment misszionáriusnak. A sok tudást, ismeretet a gyakorlati élet mindennapjaira fordította le. Miközben a legszegényebbek között végezte szolgálatát, a leggazdagabbak és legtudósabbak számára is mutatta az Utat. A könyv rendkívüli értéke, hogy Isten igéjét alkalmazza az élet minden területére. Vallja, hogy Isten mindent »Krisztus-szerűen« teremtett, ezért a gravitáció és az élet millió törvénye csak így vannak a helyükön. Minden életterületen fel kell fedeznünk ezt a valóságot, különben a »nem-utakat« járjuk, és nem találjuk meg az életet. Kimeríthetetlen gazdagságot tár elénk, melyben életünk szinte minden területét érinti. Két évtizede naponkénti olvasmányom.”
(Végh Tamás, ny. református lelkipásztor)

 • Méretek: 163 x 240 mm
  Kötés: Keménytáblás
  Oldalszám: 384

 • Cikkszám
  771057
  Tömeg
  500 g/db
Webáruház készítés