Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Hiszek a szeretet végső győzelmében! - Böjte Csaba

Hiszek a szeretet végső győzelmében! - Böjte Csaba
2 400 Ft

Részlet a könyvből:
Isten másik nagy-nagy tulajdonsága a végtelen türelem, amivel engem, téged, mindannyiunkat elvisel. Sokszor elgondolkozom azon, hogy ha én fentről nézném azt a sok emberi önzőséget, amely a háborús övezetekben meg itt-ott van, hát… De Isten bízik bennünk! Hiszi, hogy kinőjük ezeket a gyermekbetegségeket. Milyen jó lenne megtanulnunk ezt a végtelen türelmet, amely a bizalomból fakad! A Mennyei Atya nem teremt selejtet, tudja ezt Jézus Krisztus, és ezért a kereszten is az emberekben bízva, bocsánatot kér számunkra.
Milyen jó dolog Isten gyermekének lenni, ilyen Istenhez tartozni, ilyen Istennek a kezét fogni!

Azért is olyan fontos nekünk, embereknek, hogy megismerjük Istent, mert végül is az Ő képére és hasonlatosságára kellene nekünk átalakulnunk. Minél többet értünk meg és látunk az Ő vonásaiból, annál könnyebb megélni saját életünket. Erre biztatlak most.
Kicsit maradj csendben, ha van rá módod, menj ki a természetbe, próbálj örvendeni annak, aki, ami körülötted van!
Tölts magadnak egy pohár vizet, s gondolj arra, hogy az a földből jön – Isten ajándéka. Abból a sáros földből, amelyből mi is vétettünk. Igyál, olts a szomjadat. Gondolj arra, hogy milyen csodálatos, ahogy természeted megújul a vízből, napfényből. Falj hozzá kenyeret, nyugodtan, csendesen rágd össze, érezd, ahogy a szád megtelik „élettel”. Élvezd az ízét, s gondold el, hogyan született a gabonaszem, miként jött ki a földből, ingott a szélben, hogyan lett belőle kenyér – Isten ajándéka.
Nézd meg a saját kezedet, s örvendj annak, hogy van kezed! Teljen el szíved hálával, örömmel, fénynyel, és mondd: „Uram, köszönöm neked mindezt! Köszönöm, hogy vagy, hogy ilyen egyszerű vagy! Köszönöm, hogy vagyok, köszönöm minden szép ajándékodat!”
Legyen benned szent kíváncsiság, bontsd ki a karácsonyfa alatt levő csomagjaidat! Lehet, hogy ott élsz valaki mellett, akit Isten ajándékul szánt neked, de te még nem fedezted fel őt a magad számára.
Ha esketek, azt szoktam mondani a vőlegénynek: „Isten téged annyira szeretett, hogy megteremtett egy leányt, tizennyolc–húsz évig nevelte és most ajándékba adja neked. A te feleséged, öleld át, szeresd! És fordítva is igaz, hogy Isten annyira szerette a melletted álló leányt, hogy téged megteremtett neki; legyen valaki, aki által megsimogathat téged.” Ezen is el kell gondolkozni.
Isten általam akar megsimogatni egy gyermeket, általam akarja szebbé tenni a földet, általam akarja boldogabbá tenni az embereket. Én, te – Isten munkatársai, szőlőmunkásai vagyunk, lehetünk.
Adná Isten, hogy ezt mindannyian átéljük, megéljük, s ez bennünket boldoggá tegyen.

 • 142 oldal
  12,5×18 cm
  puha borítású
 • Vonalkód
  9789636967581
  Cikkszám
  479904
  Tömeg
  200 g/db
Webáruház készítés