Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Gyökerek és ágak - Dr Kovács György

Gyökerek és ágak - Dr Kovács György
2 100 Ft

Az én fő kérdésem valahogy így hangzik: lehet-e valaki egyszerre zsidó, magyar és keresztény? Istennek vagyok végtelenül hálás, hogy végül megtaláltam rá a magam válaszát, és ezt vallomásként, bizonyosságtételként megkíséreltem megfogalmazni a könyvemben, valahogy így: Igen, én, aki fizikailag zsidónak születtem, magyar történelmi, kultúrális és érzelmi világban élek, mint magyar állam- és honpolgár, és Krisztusban a Megváltó-Messiásban megtalátam üdvösségemet és életem célját: zsidó magyar keresztény vagyok.

Szeretném remélni, hogy ez nem magánügy. Ezért írtam belőle könyvet. Úgy vélem minden egyes embernek - így vagy úgy - élete során el kell jutnia, meg kell érnie arra, hogy megválaszolja: "kinek születtem?", "hol és hogyan élek?", "miben, kiben hiszek?". Ezek minden ember számára filozófiai, identitásbeli és egzisztenciális alapkérdések. Hiszen fizikailag, genetikailag mindenki születik valakinek, él valamely történelmi, kultúrális és érzelmi közösségben, és hinnie kell valamiben - netán Valakiben. Vagyis mindannyiunk identitásának három rétege van: fizikai, kulturális és szellemi. Ezt nevezik önazonosságnak, identitástudatnak.

Az én fizikai identitásom, hogy zsidó vagyok, kulturális identitásom, hogy magyar vagyok, szellemi identitásom, hogy Krisztust követő, hívő keresztény vagyok. Ez a három - hála Izrael-beli útkereséseimnek és vívódásaimnak - számomra most már egy és egységes.

  • 15×20,5 cm
    keményborítójú
    256 oldal
  • Vonalkód
    0
    Cikkszám
    738867
    Tömeg
    300 g/db
Webáruház készítés